❤ Våra änglahundar ❤

Den här minnessidan är en hyllning till våra älsklingar som finns i hundhimlen. Var och en har satt speciella fotspår i våra hjärtan och vi saknar dem alla.

C.I.B. NORD UCH FI UCH EE UCH RLD N RLD F RLD A RLD M SE VCH NO VCH NO VV-15 VEUW-15
Balule Cactus
2007 – 2022

Tomheten efter Cactus är lamslående! Han fanns vid min (Maddes) sida under halva mitt liv och vi har upplevt så mycket tillsammans. Han var en sån där “once in a lifetime”-hund och att försöka beskriva honom i en kort text är omöjligt. Ni som hade förmånen att lära känna honom vet vilken speciell hund han var, hur mycket han har betytt för oss och att hans bortgång nu har lämnat oss i djup sorg och saknad.

Cactus kommer från Kennel Balule i Danmark och han charmade många genom åren, både med sin skönhet och sin stabila mentalitet. Han var alltid trygg, vänlig och okomplicerad i alla situationer och var en utmärkt representant för rasen. Totalt lämnade han efter sig åtta kullar och vi är väldigt glada över att hans dottern Hallon är kvar hos oss.

Att få arbeta och visa sig duktig var något Cactus älskade. När vi aktiverade honom var han alltid entusiastisk och redo att hänga med på allt, men däremellan kunde han också koppla av och bara njuta av vardagen. Han hade en väldigt tydlig av- och på-knapp.

Vi provade på alla tänkbara hundsporter med honom och hans imponerande titlar inom viltspår och rallylydnad talar för sig själva. Han blev den andra eurasiern någonsin att uppnå både norskt och svenskt viltspårschampionat, samt den första eurasiern att ta RLD M (motsvarigheten till rallylydnadschampionat innan det blev officiellt). Hittills är han också den enda eurasiern som har kvalificerat sig och deltagit i SM i rallylydnad.

Vårt älskade knasiga lakritstroll – vi är så glada över att just vi fick äran att vara dina människor. En livstid tillsammans med dig hade ändå inte varit tillräckligt. Du har verkligen betytt allt för oss!

C.I.B NO V-15 NORD UCH RLD N RLD F SE VCH
Essmania’s India
2011 – 2017

Det sägs att tiden läker alla sår, men detta kommer för alltid att vara som ett skavsår i hjärtat. Det är svårt att sätta ord på känslorna och tårarna bara rinner. Vår älskade lilla Indie fick somna in alldeles för tidigt, bara 6 år gammal. Vi gjorde allt för att hitta orsaken till hennes dåliga mående, men till slut insåg vi att vi inte kunde hjälpa henne.

Indie är uppfödd av Essmania’s kennel och hon kom in i vårt liv som en virvelvind. Hon var galen och underbar, men samtidigt en riktigt utmanande liten varelse. När hon var på humör gav hon allt och visade tydligt sitt missnöje om vi inte var tillräckligt snabba. Då hittade hon gärna på egna upptåg och lösningar och gudarna ska veta att hon var kreativ. Som hon härjade – och som vi nu saknar alla bus hon hittade på!

Indie är vår stamtik och tillsammans med Cactus fick hon Kathakali’s första valpkull. Vi är så tacksamma för det och hon var en otroligt duktig mamma. Vissa av valparna liknar henne så mycket att det gör ont, men genom dem lever hon också kvar på nåt vis. Vi behöll Hallon efter henne, som i sin tur har gett oss “barnbarn” genom tre valpkullar.

Vi är djupt tacksamma för att Indie kom till oss, även om det innebär att vi också har förlorat mycket. Kärleken till vår älskade lilla “Hundini” sträcker sig till månen och tillbaka!

SE UCH SE VCH NO VCH
Leiionspitz Remuz
2005 – 2016

Vår tredje eurasier var en riktig rödtott från Leiionspitz kennel. Remuz var den största livsnjutaren vi hade träffat, i alla fall tills Whiskey kom in i våra liv.

Utåt sett kunde han ibland framstå som lite butter, men han hade en otrolig livsglädje och de som kände honom vet vilken pajas han egentligen var. Han var en grabb som vägrade bli vuxen – vår egen Peter Pan.

Tyvärr led han av höftledsdysplasi och fick börja med rehab redan vid 4 års ålder. Ett år senare skadades han dessutom under träning och fick då bli pensionär. Resten av livet behövde han stå på medicin, vilket troligtvis var det som ledde till förhöjda njurvärden och njurskador.

Nu låter det kanske som att Remuz fick leva ett väldigt begränsat liv, men så var det verkligen inte. Vi bestämde oss tidigt för att låta honom leva som en vanlig hund, så långt det gick. Vi ville hellre ge honom ett kortare, men lyckligt liv än ett långt och tråkigt sådant. Och lycklig var han verkligen, även om vi la mycket tid på simning, promenader med benvikter och klövjeväska.

Strax innan han skulle fylla 11 år gick han bort, men det var varken på grund av höfter eller njurar. Tyvärr drabbades han av en magomvridning och då beslutade vi att det var bäst för honom att få somna in.

Remuz var en sån hund som ledde flocken utan att hans inflytande märktes särskilt väl, förrän han var borta. Då blev det plötsligt uppenbart vilken stark individ han hade varit och hur fint han hade väglett våra andra hundar.

Vår finaste, underbaraste Peter Pan, vi saknar dig så mycket!

SE UCH
Sund Stamm’s Lord Lamberto
1995 – 2006

Eros var vår första eurasier och han kom till oss när han var nästan 9 år gammal. Han föddes 1995 hos Sund Stamm’s kennel och var den som banade väg för vår kärlek och vårt engagemang för rasen. Han tillhörde den tredje eurasierkullen i Sverige och tillsammans med sina kullsyskon var han med och ökade antalet individer från 14 till 21 st.

Även om Eros inte längre är fysiskt närvarande fortsätter hans minne att lysa starkt i våra hjärtan. Han var en fantastisk hund som inte bara blev en kär familjemedlem, utan också en sann läromästare som berikade oss med värdefull kunskap. Vi är evigt tacksamma för den tid vi fick tillsammans med honom!

Leiionspitz Jack
2003 – 2005

Jack föddes upp av Leiionspitz kennel och kom till oss när han var lite över fem månader gammal. Året var 2004 och då var svart en ovanlig färg för eurasiern i Sverige. Det fanns bara fem helsvarta eurasier i hela landet vid den tiden, varav Jack och hans syster var två av dem.

Tyvärr blev hans liv väldigt kort då han fick somna in som dryg 1-åring på grund av beteendeproblem. Trots den korta tiden han var med oss lämnade han ett bestående avtryck i våra hjärtan.