Vi som driver kenneln

Kathakali’s Eurasier är en liten engagerad kennel där varje hund ses som en familjemedlem. Kenneln drivs av mamma Camilla och dottern Madde och vi bor ute på landet i hjärtat av Värmland.

När vi först kom i kontakt med rasen var den fortfarande väldigt ovanlig i Sverige, med bara ett 20-tal individer. Många har dock fått upp ögonen för rasen sedan dess och idag har antalet vuxit till ca 1.700 individer.

2004 välkomnade vi vår första egna eurasier, som var en 9-årig omplaceringshund. Han vann snabbt våra hjärtan och visade sig vara en fantastisk representant för rasen. Tack vare honom kom vi i kontakt med Brukshundklubben som ledde till ett nära samarbete som är pågående än idag.

Vårt intresse och vår passion för eurasiern ledde så småningom till att vi startade vår egen kennel. Namnet Kathakali är inspirerat av en indisk dansform och valdes för att hedra vår stamtik India, som 2015 födde vår första valpkull Kathakali’s Absolut.

Varje kull bär på sin egen historia och varje gång lär vi oss något nytt och värdefullt. Vi ser fram emot att fortsätta vårt avelsarbete och dela vår kärlek för rasen med ännu fler människor i framtiden.

Madde kör agility med Cactus
Madde kör agility med Cactus
Camilla tränar med Remuz
Camilla tränar med Remuz

Våra kvalifikationer och uppdrag

Vi har båda två genomgått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning vilket är en viktig del av vår kompetens som uppfödare. Utbildningen ger en gedigen kunskapsgrund inom avel, genetik, hälsa och andra viktiga områden som krävs för att kunna bedriva ett seriöst avelsarbete.

Vi är dessutom utbildade instruktörer inom allmänlydnad och rallylydnad samt mentalfiguranter. Camilla har även en roll som tävlingssekreterare inom bruks- och rallylydnad, medan Madde är rallylydnadsdomare.

Genom vår kennel vill vi dela med oss av vår passion för eurasiern och samtidigt arbeta för att främja rasens välmående genom en sund avel.

Vi har genomfört SKKs uppfödarutbildning